Agim Qoku

Shmili Një rrugëtim në shekuj

Lë të mbetet ky libër një dëshmitar i një udhetimi në historinë e legjendat që lidhen me Shmilin e banorët e tij që mbijetuan në shekuj duke ruajtur gjuhën, besimin, traditën, kulturën shqiptare, duke na bërë sot te ndjehemi krenarë.

 

Le të mbetet ky Libër simbol i dashurisë, respektit, vlerësimit, për gjyshërit tanë, për njerëzit guximtarë, mëndjemprehtë, zemërmëdhenj që ja dolën në një histori dramatike në këtë treve të lashtë duke ruajtur familjen, nderin dhe emrin e të parëve.

 

E shkruara nuk mund të blihet, shkrimi i saj nuk na bën fajtorë para brezave nesër.